FOGADOTT KERESZTANYA

Élményeim két kislánnyal, akik Böjte Csaba ferences szerzetes "gyermekei".

Születésnap

2016. szeptember 23. 14:38 - fogadottkeresztanya

Micimackó születésnapja nyáron van, általában az előtte való héten viszem vissza az Otthonba. Így alakult ez idén nyáron is, ezért megünnepeltük őt azon az utolsó napon, amikor még együtt voltunk négyesben. A kedvenc tortáját kapta, a létező legnagyobb tűzijátékkal.

Előző nap a két keresztlányom velem együtt egy olyan támogató család vendége volt, akiket az Otthonból ismerünk. Nagyon szeretik a két kislányt, így a születésnapi torta ezúttal sem maradt el.szulinapi_torta.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Lift, lépcső, emelet

2016. szeptember 17. 10:22 - fogadottkeresztanya

Idestova három éve ismerem a keresztlányaimat, de még mindig érnek meglepetések azzal kapcsolatban, hogy milyen világból érkeztek is ők. És itt nem feltétlen szörnyűségekre kell gondolni.

Az első magyarországi látogatásunk alkalmával számukra a legnagyobb attrakció a bevásárlóközpont önműködő bejárati ajtaja volt. Fél óra hosszat ugráltak, futkároztak, integettek előtte, élvezték, hogy nyílik, csukódik. Ezt értettem. Értettem azt is, hogy képesek voltak vég nélkül mozgólépcsőzni. Az már egy kicsit furcsább volt, amikor felvillanyozódtak a lifttől. De máig megőrizte a vonzerejét a lift is, változatlanul megegyezés tárgya, hogy ki nyomja meg a gombot.

lepcsohaz_labbal.jpg

Tovább
2 komment

Újabb kaland a határon

2016. szeptember 11. 17:08 - fogadottkeresztanya

Miután tavasszal nem engedtek át bennünket a határon, nyáron már nem kísérleteztünk, és egy magyarországi táborból hoztam el hozzánk a keresztlányainkat. Közben azonban olyan híreket hallottam, hogy más otthonokból gond nélkül hoztak el gyerekeket Magyarországra a keresztszüleik. Egy kedves dévai nevelőnő meg utánaérdeklődött annak, hogy vajon kaphat-e magyar állampolgár erkölcsi bizonyítványt a román hatóságoktól. Merthogy a mi esetünkben a magyar erkölcsivel nem tudott mit kezdeni a román határőr, azt mondta, nem tudja bevinni a számítógépbe, ezért kérjek erkölcsi bizonyítványt a román hatóságoktól. Csakhogy - mint ezt a dévai nevelőnő kiderítette - a román hatóságok csak román állampolgárnak adnak erkölcsi bizonyítványt.

Mindezek után esélyt adtam annak, hogy a román határőr, aki visszafordított bennünket, valójában csak kekeckedett velünk. Így hát úgy döntöttem, újra megpróbálom a határátlépést.

stoptabla.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Egy baleset nevelő hatása

2016. szeptember 03. 07:00 - fogadottkeresztanya

Hajdúszoboszlói nyaralásunk utolsó napját az Aqua-Palace-ban töltöttük. Már profik vagyunk, tudjuk, hagy nyitás után közvetlenül kell menni az óriáscsúszdára, addig, amíg be nem gyűlik a tömeg. Miután mindhárman lecsúsztunk, együtt futottunk vissza a tetőre, hogy mielőbb beállhassunk a még rövid sorba. A nagy rohanásban azonban Micimackó elcsúszott, s miközben elkaptam őt, megrándítottam a bal lábam hüvelykujját.

swimming-pool-1229130_1280.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Hogyan jutottunk el a Hortobágyra?

2016. augusztus 28. 09:37 - fogadottkeresztanya

Hajdúszoboszlón nyaraltunk, s csak a hét első felében volt meleg strandidő. Aznap, amikor zivatarok kíséretében megérkezett a lehűlés, bemenekültünk az Aqua-Palace-ba. Ezt a hatalmas vízi palotát mindhárman nagyon szeretjük, de aznap hatalmas tömeg alakult ki. Tulajdonképpen így is jól szórakoztunk, este mégis úgy éreztem, másnap inkább kirándulni mennék, s csak harmadnap fürödnék megint a Palace-ban - akkor már várhatóan nem lesznek olyan sokan. Ezért este feltettem a kérdést a gyerekeknek, volna-e kedvük kirándulni a Hortobágyra? Kimennénk a vadasparkba, utaznánk a kisvasúttal, és megnéznénk a madárkórházat.

lovak_v1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Súghatok valamit?

2016. augusztus 23. 18:51 - fogadottkeresztanya

Amíg nálunk voltak a keresztlányaink, esténként egymás mellett számítógépeztünk Micimackóval. Ő a régi PC-men, én a laptopomon. Egyszer csak megkérdezte:
- Súghatok valamit?
- Persze - válaszoltam. Erre közel hajolt, és halkan a fülembe susogott.
- Szeretem Keresztanyut. Szeretem Keresztaput - és hirtelen egy nagy puszit nyomott az arcomra, majd elnevette magát.no_es_gyerek.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Miért a keresztanyukáddal?

2016. július 30. 17:13 - fogadottkeresztanya

Micimackóval elmentünk a kedvenc játszóterünkre, ahol hamarosan megjelent egy ismerős kislány is. Micimackó azt mondta, a barátnője az úszótáborból. (Annak érdekében, hogy a keresztlányaink többet lehessenek velünk, nem csak a szabadságom idejére hozom el őket, s ilyenkor valamilyen napközis táborba járnak.)

csuszdan_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu