FOGADOTT KERESZTANYA

Élményeim két kislánnyal, akik Böjte Csaba ferences szerzetes "gyermekei".

Esküvőre készülünk

2015. október 29. 07:00 - fogadottkeresztanya

- Anyáék összeházasodnak - fogadott legutóbb Róbert Gida.

Nem tudtam, mit válaszoljak, mert nem először hallottam már ezt, de még sosem lett belőle semmi. Amikor először találkoztam Anyáékkal, az asszony rögtön előadta, hogy a következő hónapban meglesz az esküvő. Megmondta a pontos dátumot, és meghívott engem is. Furcsa helyzet volt, de örültem, hogy barátságos velem, hiszen ez megkönnyíti a gyerekekkel való kapcsolattartást.

A férfi jóval visszafogottabb volt, hallgatott egy darabig, aztán megjegyezte, hogy még be sincsenek jelentkezve a polgármesteri hivatalnál. Az asszonyt ezt nem zavarta, legyintett, és azzal folytatta, hogy majd vesznek egy kis házat is, csak arra vár, hogy legyen pár hónap folyamatos munkaviszonyuk, mert másképp nem tudják "felvenni a bankot", azaz a bankhitelt. Terveinek része volt az is, hogy az élettársa befejezi a kőműves iskolát, és vállalkozást indít. A férfi csak hallgatta, és mosolygott. 

A következő hónapban azonban nem esküvőt tartottak, hanem elvesztették az állásukat a közeli nagyváros cipőkészítő üzemében. A férfi ezt úgy adta elő, hogy nem érte meg ott dolgozni, az albérlet elvitte a keresetük nagy részét, ezért hazaköltöztek. A szakiskola befejezéséről már nem is esett szó. Egy darabig az asszony anyjánál laktak, és bedolgozóként papucsokat varrtak, aztán a munka elfogyott, az asszony anyjának meg elege lett a szállóvendégeiből. 

Ekkor szánta meg őket az Otthon vezetője, Teri néni, és adott nekik ételt, szobát a veteményeskert műveléséért cserébe, de ebben is leszerepeltek. Amíg ott voltak, az asszony ismét elővette a házasság témát. Még a kisváros főutcáján lévő esküvőiruha-boltba is elment menyasszonyi ruhát próbálni, igaz, nem engedték neki. Aztán a párnak már nagyon égett a lába alatt a talaj, elmentek, és nemsokára egy tanyán kötöttek ki. Most megint a városban vannak, és az asszony megint esküvőről beszél. A lányainak és az unokahúgának még azt is megígérte, hogy koszorúslány-ruhát vesz nekik.

- Anya azt is mondta, hogy szereznek egy lakást, és akkor kivesznek minket innen. De én nem akarok velük menni - folytatta Róbert Gida. Erre már tudtam a választ.

- Nem kell félned. Ebből nem lesz semmi. De ha esetleg mégis, Teri néni úgysem enged el velük.

barbie_menyasszony.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztanya.blog.hu/api/trackback/id/tr808013959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.