FOGADOTT KERESZTANYA

Élményeim két kislánnyal, akik Böjte Csaba ferences szerzetes "gyermekei".

Keresztanyu, szeretlek

2015. november 19. 07:00 - fogadottkeresztanya

"Keresztanyu, szeretlek, hiányzol. Ezt én csináltam, ezt a videót, nézd meg, ha hazamész. Mindig tudjad, hogy veled leszek, szia." Ezt a rövid felvételt Róbert Gida készítette a telefonomra az egyik látogatásom alatt, meglepetésnek. Szeretett játszani a telefonommal, és tudta, hogy amikor hazajövök, lementem a fotókat, videókat a számítógépemre, vagyis biztos meg fogom nézni. Még csak négy hónapja ismertük egymást.

Azóta is sokszor van módom elcsodálkozni azon, honnan szorult ennyi kedvesség ebbe a kislányba. Abban a környezetben, amelyből jött, nem tanulhatta. Mindig oda lyukadok ki magamban, hogy ő így született. Van, aki matekból jó, másnak nyelvtehetsége van, Róbert Gidának pedig az érzelmi intelligenciája rendkívüli.

keresztszulokkel_es_kutyaval.jpg

Az már megszokottnak számít, hogy amikor meglátogatom őket az Otthonban, ajándékkal vár. Sok-sok rajzzal, amelyeken együtt vagyunk, vagy kettesben, vagy hármasban Keresztapuval, de a húga, Micimackó is sokszor szerepel a képeken. Leveleket is kapunk Keresztapuval, együtt és külön is, ezekben mindig biztosít bennünket arról, hogy szeret.

Róbert Gida érzelmi intelligenciája nem korlátozódik a kedvességre. Ha látszólag háttérbe van szorítva, akkor sem sértődik meg, nem balhézik, ugyanakkor mindig megtalálja a módját annak, hogy jól jöjjön ki ezekből a helyzetekből. Ilyen eset volt, amikor Teri néni, az Otthon vezetője nem engedte el egy magyarországi támogatóhoz Micimackót, mert rosszul viselkedett. Más gyerekekkel együtt Róbert Gida eljöhetett egy hétre, sőt, két napot velünk töltött. Én sajnáltam Micimackót, és küldtem neki egy levelet Róbert Gidával, amelyben biztattam, hogy változtasson a viselkedésén, mert mi szeretjük, és szívesen látjuk, ha eljöhet. Még egy nyakláncot is tettem a levélbe ajándékképpen. 

Róbert Gida nem dúlta fel magát azon, hogy ő nem kapott semmit. Viszont lement a pincénkbe, ahol sok régi, apró játék van, és Micimackó korábban már sok mindent választott magának onnan. Most Róbert Gida is elmélyülten kutakodott, és talált is sok mindent, többek között egy gyereknyakláncot is. Távolról sem volt olyan szép, mint Micimackóé, de ő boldog volt vele, mert olyan medál lógott rajta, amelybe bele tudta tenni a fényképünket Keresztapuval. Micimackó egy hónap leforgása alatt elhagyta a nyakláncát, Róbert Gidáé sokkal tovább bírta. Persze, egy ilyen műanyag gyerekholmi nála sem volt örök életű. 

Most, hogy közeledett a névnapja, megkérdeztem, mit szeretne. Egy kicsit gondolkodott, aztán azt mondta, hogy egy nyakláncot, amelyen egy nyitható szív van, benne pedig a fényképünk Keresztapuval.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztanya.blog.hu/api/trackback/id/tr138077442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása