FOGADOTT KERESZTANYA

Élményeim két kislánnyal, akik Böjte Csaba ferences szerzetes "gyermekei".

Amikor a szülők lepasszolják a gyerekeket

2015. október 22. 07:00 - fogadottkeresztanya

Egy évig élt négy testvér az Otthonban, az anyjuk azzal adta be őket, hogy elvált férje mindannyiukat kidobta a házból. Ő nem tudja eltartani a gyerekeket, munkát nem talál, lakniuk sincs hol, el kell mennie külföldre dolgozni. 

Eltelt egy fél év, amikor az apa beállított. Nagyon fel volt dúlva. Kiderült, neki azt mondta az elvált felesége, hogy Moldovába költözött a gyerekekkel. Most, hogy bejött a városba, egy ismerőstől tudta meg, hogy a gyerekei itt vannak, az ex-neje meg Spanyolországban.

A látogatás végére az apa megnyugodott, megígérte, hogy másnap is eljön, a húsvéti szünetben meg haza is viszi a gyerekeket, s egyáltalán, majd nála fognak lakni. De már másnap sem ő jelent meg, hanem a férfi élettársa és anyja, valamint annak férje (aki nem nagyapja a gyerekeknek). Egy kombi Daciával gördültek be az udvarra. Az Otthonban addig is tudták, hogy az apa családja jómódú, mostohaapjának zöldséges vállalkozása van, neki magának meg rendes munkája. 

A látogatások hamar megritkultak, a húsvéti vakációból nem lett semmi, a hazaköltözésből meg pláne nem. Az anya nyár elején jött haza szabadságra, s amikor meglátta a fia bizonyítványát, kiverte a balhét. Nem azért, mert a gyereknek rossz jegyei voltak, hanem azért, mert szerinte rossz osztályba íratták be szeptemberben. Már hatodikosnak kellett volna lennie, mégis ötödikbe járt. Az anya feljelentéssel fenyegetőzött, meg azzal, hogy ő majd "kiíratja az újságba", hogy itt mennyire nem törődnek a gyerekekkel.

Az osztályismétlés valójában úgy történt, hogy az iskola nem vette át a fiút hatodikba, mert ötödikben egy tárgyból megbukott, és nem ment el pótvizsgára. Erre még az anyának kellett volna ügyelnie, neki kellett volna elvinnie pótvizsgázni a gyerekét a régi iskolába. Ehelyett egyszerűen elhallgatta a bukást.

Az anya viselkedése lehetetlenné tette, hogy a gyerekeket a nyári szünet végén visszavigye az otthonba, így egy időre eltűntek szem elől. Tán valamelyik szülő mégis magához vette őket?

Télen aztán egyházi gyermekvédelmi intézetek találkozójára voltak hivatalosak az Otthon lakói. Ott futottak össze a négy volt lakótárssal. Az anyjuk keresett egy másik otthont, oda adta be őket, és ismét elutazott Spanyolországba. Ez a megoldás az apának is megfelelt.

 

elutasito_szulok.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztanya.blog.hu/api/trackback/id/tr767912844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása