FOGADOTT KERESZTANYA

Élményeim két kislánnyal, akik Böjte Csaba ferences szerzetes "gyermekei".

Tímea

2015. szeptember 16. 18:31 - fogadottkeresztanya

Mi lett a pici lánnyal, akit négyéves korában az apja megerőszakolt?

Bár az én keresztlányaim is nehéz terhet cipelnek, van, akié még súlyosabb. Az Otthonban a leginkább szívszorító történet egy óvodáskorú kislányé. Hívjuk őt Tímeának.

fa_teli_tavaszi_nagy.jpgTímea anyja gyerekkorában agyhártyagyulladást kapott, s a betegségnek nyoma maradt. Így a fiatal nő könnyen áldozatává vált a mostohaapjának, akitől nem csak a család, de a szomszédok is rettegtek. A rendszeres erőszakból született meg Tímea. A kislány négyéves volt, amikor az erőszaktevő - neki vér szerinti apja - vele is megtette ugyanazt, amit az anyjával. Az anya elmondása szerint utána ki kellett hívni a mentőket, és sokkos állapotban kórházba vitték a gyereket.

A történetet a szomszédságban mindenki ismeri, a rendőrség azonban nem csinált semmit.Tímea anyja szerint az erőszaktevő fia lefizette a rendőröket. Az anya sajnos nem megbízható hírforrás, de ezt a magyarázatot ott mindenki hihetőnek tartja. Az a kérdés is csak bennünk, magyarországi látogatókban merül fel, hogy vajon a kórház miért nem tett feljelentést? Mert vajon lehetséges-e az, hogy a rendőrség egy kórházi megkeresés után sem mozdul meg?

A szomszédok bár féltek, de nem voltak érzéketlenek: ők kérték meg Teri nénit, hogy fogadja be a kislányt az Otthonba. Ahol aztán megjelent az "apa", hogy viszi haza a gyereket. Teri néni férjét találta meg, őt fenyegette. "Ha nem adja ide a gyermeket, levágom az ujját! Na melyik ujját vágjam le?!" Teri néni kihívta a rendőröket, akik ezúttal nem maradtak tétlen. "Elbeszélgettek" a férfival, aki többet nem merészkedett az Otthonba. De eljárás azóta sem indult ellene.

A kislány az első hetekben egyáltalán nem mosolygott. Aztán fokozatosan felengedett. Majd kiderült, hogy okos. Amikor a nagyobb gyerekekből álló kórus főpróbát tartott a templomban, a padból velük énekelt. "Pedig őt nem tanítottuk, csak az asztal alatt mászkált, amikor a többiek gyakoroltak" - mondta Teri néni, aki rögtön be is ültette Tímeát a kórusba. S mire megnőtt a haja - bekerülésekor a tetvek miatt egycentisre kellett vágni -, gyönyörű lett a kislány. Ma ő a látogatók legfőbb kedvence, és személyes támogatóból is neki van a legtöbb. Az idei nyarat teljes egészében egy őt gyakran látogató családnál töltötte.

S hogy mi lett a kislány anyjával? Teri néni befogadta őt is.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztanya.blog.hu/api/trackback/id/tr727788138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása