FOGADOTT KERESZTANYA

Élményeim két kislánnyal, akik Böjte Csaba ferences szerzetes "gyermekei".

Micimackó jóba foglalja magát

2015. december 30. 07:00 - fogadottkeresztanya

Micimackó a téli szünet kezdetén zajlott nagy küzdelem után már csak egy-két gyenge kísérletet tett arra, hogy ellenkezéssel hívja fel magára a figyelmet. Most jósággal igyekszik elérni ugyanezt.

Ebben a műfajban hétfőn ért a csúcsra. Reggel ő volt az első, aki felkelt. Pillanatok alatt felöltözött, mert már előző nap kikészítette, hogy mit vesz majd fel. Aztán beágyazott mindenkinek. Megterített a reggelihez. Ő figyelmeztetett arra, hogy imádkoznunk kell, és arra is, hogy Róbert Gidával együtt be kell venniük a vitamintablettájukat.

keresztlanyom_kislany_rajza.jpg

Reggeli után a gyerekeknek várniuk kellett rám, addig tévéztek. Amikor szóltam nekik, Micimackó azonnal (!) kikapcsolta a tévét, és indult cipőt húzni. Méghozzá nem a szép új csizmáját, hanem a gyógycipőjét (lúdtalpas), amelyet az Otthonban nem akart hordani.

Mindenben egyezségre jutott Róbert Gidával, és látványosan engedett neki. A hipermarketben megegyezett a bevásárlókocsin, otthon a főzésen, a játszóház épületében a liftgombon, kutyasétáltatásnál a pórázon. Fóliával letakarta Róbert Gida maradék bejglijét, hogy ne száradjon ki másnapra. Este, amikor kértem, elsőként indult lefeküdni.

Nem győzzük dicsérni Micimackót, és a jó cselekedeteit tartalmazó füzetben is egyre szaporodnak a bejegyzések. Ezeket örömmel gyűjti. Sokszor ő figyelmeztet arra, hogy mit írhatnék még be neki, de arra is, hogy mit kellene Róbert Gidának bejegyezni. 

Sajnos, Róbert Gidát is élvezettel figyelmeztetgeti. "Gyere már, Keresztanyu hív." "Edd  meg az ebédedet, csak azután ehetsz pudingot." "Kapcsold ki a számítógépet, lefekvés van."

Róbert Gidának az effajta figyelmeztetések nélkül sem lenne könnyű ez a helyzet. Bár korábban neki is kellemetlenek voltak Micimackó cirkuszai, cserébe kisajátíthatta magának a jó gyerek pozícióját. Most a nagy jóság-különbség rohamosan fogyni látszik. Nem csoda, hogy Róbert Gida kezdetben nehezen tűrte, Micimackó milyen sok dicséretet arat. Rászólt minden apróságért, rámutatva a húga hibáira. De mostanra kezd beleszokni az új helyzetbe ő is. Ezt megkönnyíti, hogy szerencsére Micimackó sem hozza minden nap a hétfői színvonalat. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztanya.blog.hu/api/trackback/id/tr998207172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása